Free Udemy Courses and Zero Broken link.
The only website where expired courses are deleted.

3D Architectuur met SketchUp

Share :

Publisher : Stefan Boeykens

Course Language : Dutch

In deze video cursus leer je aan de hand van een vrij eenvoudige woning alle noodzakelijke technieken om te modelleren in 3D. We gaan een voorbeeld uitwerken vanaf het begin, maar zullen ook de belangrijkste methodes leren om op een efficiënte en professionele manier aan de slag te gaan met SketchUp.

Je kan het model zelf stap voor step opbouwen, met elke recente versie van SketchUp (Windows of OSX, Make of Pro). Slechts hier en daar worden gereedschappen gebruikt die enkel in de Pro-versie beschikbaar zijn en over het algemeen kan je dit ook benaderen met de Make versie.

De video werd opgenomen met versie 2013 Pro, toen Trimble net eigenaar was geworden van SketchUp, maar de manier van werken is dezelfde voor alle versies van SketchUp.

  • We vertrekken van een algemeen overzicht en de elementaire gereedschappen om te modelleren en te navigeren in 3D.
  • Doordat SketchUp op een slimme manier opgevat is, blijft dit toegankelijk voor iedereen, ook als je geen ervaring hebt met 3D of CAD.
  • We brengen gaandeweg meer complexe gereedschappen aan, in de loop van het project, zoals "Components", "Layers" en "Scenes".
  • We maken gebruik van de leuke en interessante manieren om het model te presenteren in SketchUp, zonder het model zelf anders te moeten opbouwen.
  • Tenslotte leren we enkele spectaculaire technieken kennen om het model te integreren met Google Earth, om extra modellen te downloaden van de "Warehouse" en om 3D modellen af te leiden van een foto, inclusief de texturen.